Дортмунд показа блестяща форма и разгроми Селтик с впечатляващото 7:1 в среща от втория кръг на Шампонска лига. Мачът, който се проведее на стадион "Сигнал Идуна Парк" ще се запомни с много голове и динамична игра.

Домакините стартираха ударно, като само в 6-ата минута Емре Джан откри резултата с дузпа, последвана от бърз ответен гол на Маеда за Селтик, който изравни в 9-ата минута. Въпреки равенството, Дортмунд бързо наложи своята доминация и Карим Адейеми, който се отличи с хеттрик, направи резултата 2:1 в 11-ата минута. След него, Серу Гираси също се разписа, след като в 40-ата минута реализира втора дузпа за Дортмунд, а Адейеми добави още един гол преди почивката, увеличавайки аванса на отбора до 5:1.

Второто полувреме продължи в същия дух, като Дортмунд доминираше в играта. Феликс Нмека оформи крайния резултат в 79-ата и 86-ата минута, реализирайки два гола и затвърдвайки блестящата победа на своя отбор. Селтик не успя да се противопостави на атаките на Дортмунд, а единственото, което остави след себе си, бе само разочарование от представянето.

Дортмунд завърши мача с 52% притежание на топката и 16 голови положения, докато Селтик регистрира 7. С този резултат отборът на Дортмунд демонстрира изключителна форма и се утвърди като един от фаворитите в турнира, докато Селтик ще трябва да се опита да намери отговори за следващите си мачове.