Наставникът на РБ Лайпциг, Марко Розе, изрази високо мнение за Ювентус, определяйки ги като един от основните кандидати за спечелване на трофея в Шампионската лига. Въпреки това, той увери, че "биковете" са настроени да спечелят предстоящото си домакинство на "Старата госпожа" в рамките на втория кръг на турнира.

"Мисля, че Ювентус може да спечели Шампионската лига, но ние искаме да победим в този мач. Ювентус винаги е бил силен тим и имам впечатлението, че той се завръща, будейки се от своя сън. Те винаги са опасни и разполагат с отлични качества. Дори през миналия сезон, който беше труден за тях, показаха, че могат да печелят трофеи. Отборът има голяма класа и отличен треньор. Ювентус е истински тим от ШЛ", заяви Розе.

Той продължи да похваля качествата на съперника: "Съставът е трудолюбив, добре организиран и с мощен ляв фланг, а играчите умеят да сменят позициите си. Въпреки това, ние сме идентифицирали нещата, от които искаме да извлечем полза. Трябва да играем много добре утре и сме развълнувани за мача."

Розе подчерта, че РБ Лайпциг трябва да бъде по-постоянен в представянето си: "Не показваме необходимото постоянство, но искаме да продължим да се развиваме и да вървим в една и съща посока. Искам от нас да играем активно. Ювентус е добър в притежанието на топката, а Душан Влахович се завърна към головете. Ще трябва да внимаваме с центриранията и да играем с повече увереност. Защото, ако го направим, мачът ще бъде отворен и ще имаме възможност да го спечелим."

Треньорът на Лайпциг увери, че отборът му има своите козове: "Знаем как искаме да се държим на терена. Утре ще трябва да играем на най-високо ниво. Има и прости решения, които показахме на отбора днес, за да можем да застрашаваме съперниковата врата." Розе е готов за битка и очаква интересен сблъсък на "Ред Бул Арена".