Футболната федерация на Саудитска Арабия наложи доживотна забрана на съдия, който трябваше да ръководи мачове от Мондиал 2018. 

Причина за санкцията на арбитъра е приемане на подкуп от местен клуб. Реферът Фахад Ал Мирдаси е поискал подкуп от Ал Итихад преди мач за купата на краля, един от най-престижните турнири в страната. 

Хамад Ал Сенайе, който е ръководител в Ал Итихад, е подал сигнал във футболната федерация на Саудитска Арабия. Съдията Фахад Ал Мирдаси се е свързал с Ал Сенайе по интернет и му е поискал пари във връзка с предстоящия мач на Ал Итихад срещу Ал Файзали.

32-годишният Фахад Ал Мирдаси си е признал пред властите, че е поискал подкуп. Реферът няма да ръководи двубои на световното първенство в Русия през юни и юли и повече няма да участва в никакви международни турнири.

Ал Мирдаси беше един от петимата съдии от Саудитска Арабия, които бяха предложени от ФИФА да свирят двубои на Мондиал 2018. Ал Мирдаси ръководи срещи от турнира за купата на конфедерациите през лятото на 2017 година./БТА