Световното първенство е към края си и дойде време за равносметки. Клубовете, които имат участници там, чакат с най-голямо нетърпение финансовите постъпления от ФИФА за отсъствието на звездите им. 

Световната футболна централа компенсира с по 7000 евро за всеки ден, в който даден играч е на Мондиала. И тези дни се броят от самото начало на присъствието на отборите на руска земя дори преди началото на форума. 

Лидер по постъпления е Манчестър Сити, който ще прибере 3.9 млн. паунда за отсъствието на играчите си. Тази сума може да изглежда огромна за доста от европейските отбори, но не и за "гражданите". С такива пари те покриват седмичното възнаграждение само на една от звездите си. 

Иначе вкупом английските отбори ще приберат най-голямото обезщетение. Сумата за тях общо е 30.75 млн. паунда, което е минимално по техните стандарти. На второ място са испанските клубове с малко над 17 млн. евро, а после са германските с около 15 млн. евро общо. 

Родните клубове, които пратиха играчи в Русия, бяха Левски и Лудогорец. За своите попълнения там, те ще получат по около 200 хил. евро от фонда за обезпечение на компенсациите по време на Световното.