Швейцария се класира за четвърти пореден път на Световно първенство. Равенството 0:0 със Северна Ирландия в реванша от баражите, класира Швейцария за Мондиал 2018, след като тимът бе победил с 1:0 в първата среща.

Гостите от Северна Ирландия пропусната изключителен шанс в края на двубоя да реализират и да съхранят още малко шансовете си за класиране на шампионата в Русия.

Още в 4-ата минута Крис Брънт овладя топката и стреля силно, но Ян Зомер спаси вратата си и изби топката в корнер. Малко по-късно швейцарците организираха добра атака. Джердан Шакири центрира и Харис Сеферович засече топката с глава, но пропусна.

В 16-ата минута пак Крис Брънт се оказа на добра позиция и пробва мерника си от дистанция, но отново Зомер се намеси.

Домакините стигнаха до нова възможност в 25-ата минута, когато Джердан Шакири прати топката към долния десен ъгъл на вратата на Северна Ирландия, но Майкъл Макговърн предотврати попадение.

Стивън Зубер пък пропиля още един шанс за Швейцария в 29-ата минута след като Макговърн спаси вратата си при удара на Зубер с глава.

Швейцария - Северна Ирландия

източник: БГНЕС

След почивката Рикардо Родригес бе близо до гол, но със силен изстрел прати топката вдясно от вратата на гостите.

В 55-ата минута Конър Уошингтън намери топката отлично с глава, но пропусна възможността на Северна Ирландия. Стюърт Далас центрира не лошо в 67-ата минута, но защитата на швейцарците  внимаваше и се справи.  

Стивън Дейвид стреля опасно във втората минута на добавеното време на двубоя, но ударът му бе блокиран от защитник.

Минута по-късно Северна Ирландия пропусна отличен шанс за гол, след като Джони Еванс отправи добър удар с глава, но топката бе избита от голлинията и той не успя да реализира за гостите. 

Швейцария

източник: БГНЕС

Швейцария с единия крак на Мондиала след спорна дузпа

Северна Ирландия ще даде всичко от себе си да елиминира Швейцария