Англия ще си осигури място на осминафиналите на Мондиал 2018, ако утре победи Панама в Нижний Новгород, а мениджърът Гарет Саутгейт е оптимист, че неговите възпитаници ще се справят с всички трудности и ще стигнат до успеха. Островитяните стартираха в група G с измъчено 2:1 над Тунис с късен победен гол на Хари Кейн в добавеното време. Прогнозите за горещо време и температура от над 30 градуса не притесняват Саутгейт, въпреки че се счита, че това ще даде известно предимство на централноамериканците, които са свикнали с подобни условия.

"Жегата си е жега и вярвам, че ние ще се адаптираме. Не мисля, че тя дава някакво предимство. Всички считат Панама за аутсайдер, но на това Световно първенство вече видяхме колко трудно може да бъде на големите отбори срещу т.нар. по-малки. Никой не се побеждава сам", коментира Саутгейт. 

"Приемаме напълно сериозно съперника и нито за момент не сме си позволили отпускане в подготовката ни за предстоящия мач. Определено ситуацията в групата и благоприятна за нас, но със сигурност трябва да играем концентрирано и с максимална мотивация", добави селекционерът на Англия. 

"Искаме да покажем на хората, че Англия може да играе по различен начин. Имаме технични футболисти, искаме те да получават по-често топката и да покажат уменията си на терена. Ще атакуваме от първата минута и сме готови да търсим победата до края", каза още Гарет Саутгейт.