Националният селекционер на Аржентина Хорхе Сампаоли заяви, че много трудно отборът може да превъзмогне зависимостта си от Лионел Меси.

„Много е трудно отборът да превъзмогне зависимостта си от играч като Лионел Меси. Той е световен феномен и най-нормалното нещо е тимът да бъде зависим от него“, коментира Сампаоли.

„Предстоят ни решаващи мачове, в които ще бъдем още по-зависими от Меси и неговите лидерски качества“, добави селекционерът на Аржентина.

„Нормално е в най-трудните моменти всички съотборници да търсят помощта на Меси. В такъв етап Аржентина е най-логично да бъде поведена от Меси. Лео се разбира чудесно с Дибала, което ме прави много щастлив. Радвам се, че мога да разполагам с такива футболисти в атака, като Меси, Дибала и Икарди. Това от друга страна дава още по-голяма свобода в играта на Анхел ди Мария. Отношенията между мен и Меси са перфектни“, продължи треньорът на гаучосите.

Аржентина игра срещу Венецуела и ще преследва задължителна победа, за да си осигури класиране за Световното първенство в Русия.