Хърватският национал Иван Рактиич заяви, че Лука Модрич и Андрес Иниеста са от различна планета и всички фенове на футбола се наслаждават на играта на двамата.

„Много е трудно двамата да бъдат сравнявани, но те са от друга планета. Те са слезли на земята, за да играят футбол със смъртните, като нас. Двамата са най-добрите футболисти на своите позиции. За мен е огромна чест, че имах възможност да играя четири години с Андрес и с Лука за националния отбор на Хърватия. Ако имах отбор, щях да ги взема и двамата в него“, коментира Ракитич.

„Благодарен съм на Господ, че имам възможност да играя с тези двама футболист. Андрес е един от най-големите ми приятели, а на Лука гледам като на моя по-голям брат“, добави халфът.

„Лука не е само голям футболист, той е голяма личност. Със сигурност е един от най-големите хърватски футболисти за всички времена. Той е нашият лидер и ние му имаме голямо доверие. За мен е невероятно, че мога да играя срещу него в испанското първенство. В испанския шампионат ние сме съперници и конкуренти. Радвам се, че мога да се наслаждавам на нашата игра за националния отбор на Хърватия“, продължи той.

„Дания е много сериозен съперник и ние трябва да бъдем на 100% концентрирани, защото всяка грешка може да ни струва много скъпо. Дания е много компактен отбор, който знае как да спира съперника и в същото време да се възползва от своите шансове да вкарва. Могат да бъдат много опасни в атака и много бързи“, допълни хърватският национал.

„Кристиан Ериксен без съмнение е един от най-добрите европейски футболисти. Той е страхотен халф, който е способен да създаде опасност за съперника от всяка една ситуация.“

„Знаем, че отборът от 1998 година бе страхотен. Всички играчи от него се превърнаха в идоли. Те са нашият пример, който трябва да следваме. Сега ние трябва да напишем нашата история“, каза още Иван Ракитич.