Сърбия излезе временно на първо място в класирането в своята група от световните квалификации след успех над Грузия в Тбилиси. "Белите орли" стигнаха до успеха с 3:1 след пълен обрат и мечтаят за място на Мондиал 2018 в Русия. 

Ника Качарава даде аванс за домакините в самото начало, но Душан Тадич от дузпа изравни точно преди почивката. В средата на втората част той асистира на Александър Митрович за победното попадение, а в края Мият Гачинович само оформи крайния резултат и трите точки отпътуваха за Белград. 

А мачът в Тбилиси започна повече от кошмарно за западните ни съседи. Комедия от грешки в защита завърши с още по-фрапантна излагация на Александър Коларов. Асът на Манчестър Сити опита да върне към вратаря си, но пусна страхотно извеждащо подаване за Ника Качарава и той с лекота отбеляза за 1:0. И това след само шест минути!

Последваха равностойни минути, в които шансовете на практика липсваха. И така чак до 35-та минута, когато грузинците можеха да удвоят преднината си и да сложат точка на интригата в този мач. 

Тогава Валери Казаишвили изстреля топката на сантиметри от лявата странична греда, след като получи страхотен пас от Качарава, но в крайна сметка второ попадение в сръбската мрежа не падна. 

Точно преди почивката падна и така важното изравнително попадение за съседите ни. Отар Какабадзе дръпна противник в наказателното поле на Грузия и реферът даде дузпа, която Душан Тадич реализира за 1:1. 

Това попадение пречупи грузинците и след почивката на терена имаше само един отбор. В 64-та минута Тадич се превърна в асистент, като подаде на Александър Митрович пред наказателното поле, той се освободи с един финт и изстреля истински снаряд в мрежата - 2:1 за Сърбия. 

До края остана време и за още един сръбски гол. В 86-та минута Тадич отново се изяви в перфектна светлина и изведе зад защитата Мият Гачинович, който с фалцов удар покрай вратаря оформи крайното 3:1. Така победата остана за сърбите. 

С нея те вече имат 11 точки на върха на класирането, но това е преди мача на Ирландия с Уелс. Грузия остава на дъното със само две точки и отново ще гледа Световното през крив макарон.