По време на Световното първенство в Русия част от артикулите от музея на ФИФА посветен на историята на Мондиала бяха пренесени от Цюрих в Москва. Експонацията има около 2, 000 посетители средно на ден, а феновете, които посещават временния музей на Световния футбол могат да видят вътре топките от всички Световни първенства до момента, плакатите за всеки един Мондиал и екипите на 32 страни, които тази година бяха част от първенството в Русия.

Андреас Алф, който е комуникационния мениджър на Музея по Световен футбол на ФИФА обясни важността на това място: "Футболът и Световни първенства заслужават музей, очевидно е. Ние вярваме, че това място е много важно, защото разказва емоционалните, интересните и историческите моменти от всеки един Мондиал. Всеки е заинтересован от това, защото всеки има своите собствени емоции и спомени от Световното първенство, в зависимост от първия такъв форум, който е наблюдавал."

Част от уникалните артикули, които могат да бъдат видени в Москва са бутонките на Зинедин Зидан от финала на Световното първенство през 1998 година, анцуг на бразилеца Армадило от Мондиала през 1962-ра, както и пишеща машина на италианския журналист Виктор Поцо от 1934-та година. Един от най-впечатляващите експонати е трофея Жул Риме, който се връчваше на победителя на Световно първенство в периода 1930-1970 година. Ако трябва да бъде по-точни в музея има копие на купата, след като тя е била открадната през 1983-та година.

Феновете, които се намират в Москва ще могат да се наслаждават на събитието събрало толкова много история в себе си до края на Мондиала.