Отборът на Холандия не допусна изненада при гостуването си на Люксембург в световна квалификация от нашата група А. „Лалетата“ се наложиха с 3:1, въпреки че успехът им не дойде толкова лесно.

След спечелените три точки Холандия се изкачи на второто място в групата с актив от 7 пункта, толкова има и третият Швеция. Лидер е тимът на Франция с 10 точки.

В същото време България записа втората си победа в група А – 1:0 над Беларус в София и така се доближи само на точка от втората позиция във временното класиране.  

Двубоят на стадион „Жози Бартел“ не протече по-най-добрия начин за гостите, които логично бяха сочени за абсолютен фаворит в срещата и очакванията бяха за далеч по изразителна победа.

След няколко добри положения пред вратата на домакините и пропуски на Робен и Вайналдум, гостите все пак успяха да излязат напред в резултата, макар и със спорен гол.

Ариен Робен бе изведен отдясно зад отбраната на домакините и не сгреши с техничен удар. Повторенията обаче показаха, че крилото на гостите е бил зад последния бранител в редиците на Люксембург при паса. Това обаче остана незабелязано и голът бе зачетен.

Попадението в мрежата на Люксембург не сломи домакините и минута преди края на първата част отговориха подобаващо. Възпитаниците на селекционера Люк Холц стигнаха до дузпа, която Максим Шано превърна в гол.

През втората част по-голямата класа на гостите си каза думата. В герой за „лалетата“ се превърна Мемфис Депай, който се отчете с два гола и на практика осигури победата на Холандия.

Депай се разписа в 52-ата и 84-ата минути на срещата. При първото си попадение футболистът на Манчестър Юнайтед засече с глава центриране отляво, а при втория гол стреля изключително прецизно от пряк свободен удар.