Селекционерът на Уелс Райън Гигс заяви, че не се притеснява за бъдещето на Гарет Бейл в Реал Мадрид. Легендата на Манчестър Юнайтед е категоричен, че футболистът е щастлив, носейки бялата фланелка въпреки множеството спекулации по негов адрес. Непрекъснато се носят слухове, че Бейл ще напусне "Сантиаго Бернабеу" през лятото, тъй като често уелсецът е оставян на резервната скамейка. Той получи контузия в прасеца през декември и от тогава все по-рядко попада сред титулярите.

Бивш треньор на Бейл: При мен не се контузваше толкова

“Не се притеснявам за бъдещето му, той е във фантастичен клуб. Когато си във водещ клуб, постоянно си под натиск. Аз отидох да го видя и той е щастлив. Не беше доволен, че не е титуляр, но следващите няколко мача започна от първата минута. Здрав е изглежда добре. Всеки в Уелс знае колко важен е Гарет", каза Гигс, който изгледа двубоя с Пари Сен Жермен в Мадрид (3:1).

Бейл изравни рекорд на Бекъм

Гигс изрази надежда, че ще може да разчита на Бейл за първия си мач начело на Уелс. През март тимът ще участва в приятелски турнир в Китай заедно с Уругвай и Чехия.

“Това е сложен период от сезона - някои футболисти играят в Шампионската лига, други се борят за трофеи, а трети за оцеляване. Имам информация за водещите играчи и тези с контузии. Няма да рискуваме с никой, но се надявам всички, които повикам, да дойдат. Бейл е позитивно настроен за това пътуване. Всички футболисти обичат да играят за страната си. Настроението в отбора е страхотно. Повечето са много добри приятели”, сподели още селекционерът на "драконите".