Мениджърът на Арсенал Унай Емери уважава решението на Месут Йозил да се откаже да играе за германския национален отбор и желае да ми осигури комофрт в тима на „артилеристите”.

Полузащитникът сподели по-рано, че приключва с националния отбор след девет години. Причината, според Йозил е, че германският футболен съюз не проявява нужният респект към него, а играчът усеща и расизъм в отношението към него, след като се снима с турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган и фланелка на Арсенал няколко дни преди старта на Мондиал 2018.

„Това е лично решение и аз го уважавам”, бяха първите думи на Емери преди контролата с Атлетико Мадрид.

Срещата на Ердоган с Йозил, Гюндоган и Тосун

източник: twitter.com/Akparti

„Ние сме неговият дом и неговото семейство. Ще му помогнем, за да се чувства добре. Виждам го, че се чувства добре и може да работи ежедневно без умора. Това е добре и за двете страни. Месут имаше още почивка, но той прецени да се присъедини към отбора ни два мача преди уговорката ни. Искам да го накарам да се чувства добре”, продължи испанският наставник.

В публичната подкрепа от Емери към Йозил се включи и съотборникът му Петър Чех.

„Като отбор, ние трябва да го подкрепим. Опитваме се да го накараме да се чувства добре, за да може да се подготви възможно най-добре за новия сезон. Радваме се, че е отново с нас и съм сигурен, че ще бъде ключова фигура за Арсенал през следващия сезон. Нуждаем се от него. Във футбола винаги има критики и ти винаги трябва да знаеш как да реагираш върху тях. Футболът носи милиони различни мнение и не всяко се харесва на хората. Като професионален футболист, то ти си нужен, че твоето мнение няма да попречи на представянето ти”, сподели Петър Чех.

Арсенал играе с Атлетико Мадрид в четвъртък, след което ще се изправи срещу френския шампион Пари Сен Жармен в събота.