Звездата на Бразилия и Пари Сен Жермен Неймар изрази мнение, че му е била приписана прекомерна вина за представянето на „селесао“ на Световното в Русия през 2018 година. Както е известно, тимът от Страната на кафето, който бе сочен за един от фаворитите за титлата, напусна надпреварата на четвъртфиналите, след поражение от Белгия.

Неймар захвърли патериците 

„Мисля, че вината, която ми бе приписана, бе прекомерна. Но аз го знаех, винаги е било така в кариерата ми, не съм ли прав?“, запита Неймар в интервю за Esporte Espetacular.

 „Знам, че когато Бразилия загуби, по-голямата тежест пада на моите плещи“, продължи Неймар и добави, че колегата му Фернандиньо е бил упрекван по подобен начин като него самия.

Неймар също така бе върнат на суровите критики, че е симулирал в някои ситуации по време на мачовете от световния шампионат.

„Започнах да гледам повторно всички мои отигравания на Световното и по едно време започнах да мисля, че аз съм този, който е в грешка и наистина симулирам“.

Неймар плакал два дни след последната контузия 

Припомняме, че в момента Неймар е контузен. Той получи травма на стъпалото, подобна на тази, която го измъчваше в началото на 2018-а година, на 23 януари по време на двубоя на ПСЖ със Страсбург за Купата. Възстановяването на бразилеца, който в момента е в родината си, върви добре, като наскоро той показа, че вече се придвижва без патерици. От френския гранд се надяват нападателят да е на линия за четвъртфиналите за Шампионската лига, ако френският гранд се класира за този етап. На осминафиналите първенецът в Лига 1 спори с Манчестър Юнайтед, като след първият мач има чист аванс от два гола. Реваншът е на 6 март на „Парк де Пренс“.