Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс разкри, че е казал на клуба да привлече Килиан Мбапе и Габриел Жезс години преди двамата да станат едни от най-ярките звезди на футбола.

Гигс бе асистент на Луис ван Гаал между 2014 и 2016 и призна, че е имал спорове с холандеца по повод трансферната политика на отбора.

Уелсецът сподели, че е харесал Мбапе и Жезус под ръководството на Ван Гаал и е призовал клуба да предприеме действия по закупуването им.

От тази година Мбапе е една от звездите на Пари Сен Жермен, а Жезус се превърна в голмайстор на Ман Сити след трансфера си от Палмейрас за 27 милиона паунда през януари.

Трогателната приказка на Габриел Жезус и водата, която се превръща във вино

"Гледах Габриел Жезус преди три години. Наблюдавах Мбапе една година. Гледах ги със скаут и не бе трудно да разбереш", заяви Гигс пред "Таймс".

"Просто им казах 'вземете ги'. Щеше да струва около 5 милиона паунда - вземете ги, дайте ги под наем."

По времето на холандеца Юнайтед направи доста трансфери, привличайки играчи като Анхел Ди Мария, Мемфис Депай, Антони Марсиал, Морган Шнайдерлин и Радамел Фалкао.

Въпреки това, според Гигс някои от играчите не са притежавали идентичността на играч на Юнайтед, което доведе до само един трофей за две години под негово ръководство.

"Знам как изглежда играч на Манчестър Юнайтед. Имаше много, които минаха, които не са били играчи на Юнайтед и много играчи на Юнайтед, които не трябваше да напускат. Говоря за Рафаел (Да Силва), Дани (Уелбек) и Джони Еванс, играчи, които са Юнайтед в кожата си."

"Беше трудно, защото Луис имаше собствените си идеи и трябваше да го уважавам, но да, имахме спорове за някои от тях. Той разбираше, защото бях играл с тях, но те просто не бяха за него."

"Някои като Уелбек искаха да играят по-постоянно, а Джони имаше някои контузии, така че го разбирам, но признавам, че трансферната политика не бе много успешна."

Единственият мач, в който Гигс плака