Франция се наложи над Швеция с 2:1 в квалификационен мач за Мондиал 2018.

Така "петлите" останаха начело в група "А", където играе и България. Това беше и първата загуба за шведите от началото на квалификациите.

За победата се разписаха Пол Погба и Димитри Пайе.

Преди сблъсъка, отборите отделиха минута мълчание в памет на загиналите по време на миналогодишните терористични атаки в Париж.

На мача присъстваше и президентът на Франция Франсоа Оланд, който набюдаваше и срещата между "петлите" и Германия, когато се случи трагичният инцидент.
На 13 ноември 2015 година в Париж и Сен Дени (предградие на града) бяха извършени поне шест едновременни терористични нападения, в които загината 128 души, а десетки други бяха ранени.

Сред зрителите на двубоя между Франция и Швеция, част от световните квлаификации, бе и рали пилотът Себастиан Ожие. Той е актуалният световен шампион с екипа на Фолксваген.

В 12-ата минута Димитри Пайе можеше да даде преднина на французите, но топката прелетя над вратата.

Малко след това Пол Погба беше на правилното място, но и неговият изстрел не беше точен.

Шведите имаха няколко възможности, но страхотни намеси на Уго Лорис не им дадоха шанс да отбележат.

В 45-ата мунута Джибрил Сидибе центрира добре към Антоан Гризман, който стреля с глава, но топката мина покрай вратата и така първата част завърши 0:0. В 50-ата минута Димитри Пайе имаше шанс да отбележи от пряк свободен удар, но стреля високо над вратата.

В 54-ата минута минута Швеция откри резултата чрез Емил Форсберг. Той застана зад топката за пряк свободен удар и със своя изстрел не остави никакъв шанс за Уго Лорис.

В 57-ата минута обаче Франция отговори по най-добрия начин. Димитри Пайе центрира, а Пол Погба скочи над шведската защита и с глава отбеляза за 1:1.

Около десет минути по-късно Димитри Пайе даде преднина на "петлите", след разбъркване в наказателното поле. Антоан Гризман не успя да овладее топката, но Пайе се възползва и я наниза във вратата.

В 67-ата минута Швеция имаше своя шанс да изравни, но Лорис отново блесна със страхотна намеса.

Пет минути преди края на редовното време Антоан Гризман не успя да се възползва от подаване на Димитри Пайе и токата отиде в аут.

Така Франция остана първа в групата с 10 точки, следвана от Швеция със 7.

Класиране в група "A":

1. Франция - 10 точки
2. Швеция - 7 точки
3. Холандия - 4 точки
4. България - 3 точки
5. Беларус - 2 точки
6. Люксембург - 1 точка