Полузащитникът на Челси Тиемуе Бакайоко изрази гласно недоволството от факта, че не бе повикан в националния отбор на Франция през този месец. Вътрешният халфовете със самочувствие заяви, че по нищо не отстъпва на конкурентите си, които получиха доверието на селекционера Дидие Дешан.

Челси готов да хвърли бомбата с космическа оферта до Икарди

Привлеченият това лято от Монако играч е взел участие във всички без един мачове на Челси от Висшата лига. Заради контузията на Н’Голо Канте той успя да стартира в 8 от тях и се радва на подкрепа от мениджъра Антонио Конте. Тъй като Канте съвсем наскоро се възстанови от травмата в бедрото, неговото отсъствие от състава на Франция за двубоите срещу Уелс и Германия бе нещо очаквано. Липсата на Бакайоко в тази връзка учудва, още повече, че той бе пренебрегнат за сметка на Стивън Н’Зонзи, който замени контузения Корентен Толисо.

Еден Азар: От мен треньор няма да излезе

„Смятам, че Адриен Рабио, Канте, Блейс Матюиди и Толисо не са по-добри от мен”, в прав текст коментира 23-годишният футболист. „Уважавам решенията на треньора, както уважавам и своите съотборници. Те са талантливи и са мои приятели.”

„Гордея се, че са били повикани. Ще ми се и аз да бях до тях, но не считам, че им отстъпвам по нещо. Разочораван съм. Вярвам, че ще се преборя за място в състава за Световното първенство. Това си остава моя цел. Играя в голям клуб и това би могло да проработи в моя полза”, допълни Бакайоко.