Полузащитникът на националния отбор на Белгия Кевин де Брюин каза, че рискованата тактика, избрана от старши треньора Роберто Мартинес, е в основата на победата с 2:1 над Бразилия, която класира "червените дяволи" на полуфинал на Световното първенство за пръв път от 1986 година.

Де Брюин получи доста по-атакуваща роля, спрямо предишните двубои на Белгия, а мястото му в средата на терена бе заето от Маруан Фелайни.

"Поехме риска да променим малко тактиката за този мач, като оставихме Лукаку далеч сам напред. Надявахме се, че той ще използва останалите му празни места, защото знаехме, че Вагнер и Марсело често ще се включват в атака. През второто полувреме трябваше да направим още една корекция и станахме по-пасивни, от което се възползва съперникът, но дори и когато намалиха за 1:2, ние не се предадохме и направихме всичко, за да спечелим", каза полузащитникът.

"Последните 15 минути на мача бяха тест за характера ни, дали можем да спечелим този мач, и се радвам, че успяхме да го направим. Срещу Франция ще се опита да се възползваме от ситуациите си и да се класираме за финала на световното. Ако Франция се окаже по-силна от нас, това няма да е краят на света, но мога да ви гарантирам, че ние ще играем на сто процента. Гордеем се, че сме сред четирите най-силни отбора на планетата. На един мач сме от финала и ще се опитаме да го спечелим, защото такава възможност се открива веднъж в живота. Целият свят ще гледа тази среща, така че ще трябва да се покажем в най-добрата си светлина", допълни Де Брюин.

Белгия среща Франция в полуфиналите във вторник в Санкт Петербург.