Селекционерът на Хърватия Златко Далич призна, че не се притеснява от многото натрупани игрови минути на неговия отбор на Мондиала. „Шахматистите“ достигнаха до финала в Русия, след като на три пъти в елиминационната фаза трябваше да играят продължения. Далич обаче заяви, че футболистите му са наясно с огромния залог на срещата и че всеки един от тях ще му признае, ако не се чувства готов за игра.
 
„Утре е финалът на Световното първенство и футболистите знаят това. Това, което ме радва много е, че всеки един от играчите ми си признава дали е готов на 100% или не. Благодарение на страхотната връзка, която изградихме, те идват при мен и ми казват, че не са готови и че ще пропуснат финала“, заяви наставникът, под чието ръководство тимът записа най-големия успех за страната в нейната футболна история.
 
В неделя от 18.00 часа на Лужники в Москва хърватите се изправят срещу Франция в опит да превземат най-големия връх във футбола. „Всеки един в отбора е наясно какъв е залогът на този мач и каква уникална възможност е да играеш във финала. Въпреки това обаче, ако играчите ми не са готови да дадат всичко от себе си, те ще ми кажат и аз очаквам точно това от тях. В момента нямаме нужда от тренировки, нуждаем се единствено от спокойствие и почивка, за да сме напълно готови за утре. В състава има футболисти с леки травми, но нищо сериозно. Надявам се до утре всичко да е наред с тях, за да мога да разчитам на всичките си играчи. Ако пък това не се случи – на скамейката разполагаме със страхотни футболисти, които да ги заместят“, допълни още младият специалист.