Черна гора победи Дания 1:0 в мача от квалификационна група Е за Мондиал 2018. Единственият гол в срещата отбеляза Фатус Бечирай, който се разписа през първата част.

Дания владееше инициативата в срещата. „Червеният динамит“ владееше повече топката и създаде по-опасните положения. В края на срещата домакините удариха и греда, но така и не успяха да намерят верния път към вратата на съперника си. Черна гора пък се възползва максимално от един от редките си шансове и покоси вратата на датчаните.

В 9-ата минута Петър Анкерсен овладя добре топката, преодоля няколко бранители, след това нанесе удар, но Младен Божович спаси.

В 13-ата минута Дания направи нова добра атака. След центрирана топка Юсуф Полсен се извиси над всички, игра с глава, но прати топката над напречната греда. Въпреки натиска на Дания, Черна гора поведе. В 32-ата минута Стеван Йоветич показа забележителен поглед върху играта. Футболистът на Интер даде хубав извеждащ пас на Фатус Бечирай, който успя да отиграе и вкара в мрежата на „червения динамит“ за 1:0.

Дания отвърна с шут от дистанция на Ериксен, но неточно.

В 42-ата минута Томас Дилейни отправи удар от дистанция, но право в ръцете на Божович.

След почивка, в 48-ата минута, при центриране от корнер отдясно на вратата, Кристенсен игра с глава. Топката обаче мина встрани от левия стълб на Божович. В 57-ата минута Кристенсен засече добре, при едно центриране в наказателното поле. Топката обаче мина встрани от десния стълб на Божович.

В 64-ата минута домакините имаха претенции за дузпа. Съдията Алберто Ундиано обаче посочи играта да продължи.

Малко след това страстите на терена се нажежиха. След съприкосновение между Марко Симич и Полсен играчите на двата тима се спречкаха, като се наложи намесата на рефера, който трябваше да „успокоява духовете“. В тази ситуация играчът на черногорците получи травма и бе принудително заменен.

Дания направи голям пропуск в 71-ата минута. Томас Дилейни получи добро подаване, стреля, но в аут.

В 81-ата Дания получи право да изпълни фаул. Ериксен стреля, но над вратата. „Червеният динамит“ удари греда в 88-ата минута. Курнелиус стреля от малък ъгъл, но напречната греда помогна на Божович.

В другия мач от същата група Полша победи инфаркто Армения с 2:1.

Още през първата част арменците останаха с човек по-малко. Само в рамките на две минути - от 28-ата до 30-ата – Гаел Андониан си изкара два жълти картон и напусна игра.

Резултатът бе открит в началото на второто полувреме. В 48-ата минута Мкоян си отбеляза автогол и така „дружима полска“ излезе напред. Хароян върна надеждите на гостите в 50-ата минута, след като изравни. А победата на домакините донесе Роберт Левандовски след комбинация с Якоб Блашчиковски в петата минута на продължението на срещата.

По-рано Казахстан и Румъния направиха нулево реми.

В класирането на Група Е Черна гора излезе начело със 7 точки. Същият актив има и Полша, но е позиция назад, заради по-лоша голова разлика. Румъния е трети с 5 пункта, а Дания е на четвъртото място с 3 пункта. Казахстан е шести с 2. Последен е Армения без точка в актива си.