Белгия може да направи цели 10 промени в своя състав за мача с Англия с цел да запази титулярите за двубоите в елиминациите. Това призна селекционерът Роберто Мартинес.

И двата отбора вече си осигуриха класиране за осминафиналите, а в двубоя помежду си предстои да определят единствено първия в групата.

Мартинес има трима играчи, които са на един жълт картон от наказания, а контузии мъчат звездите Еден Азар и Ромелу Лукаку.

Затова и испанецът призна, че изваждането на всеки полеви играч от състава "може да бъде опция".

"Ако трябваше да говоря за всеки играч, мисля, че всеки от тях заслужава да играе на Световното първенство. Така че за мен е по-важно да мога да дам тази възможност и да видя как ще реагират на терена и как ще допринесат."

"Никой няма гарантирано място в този отбор в момент. Това е положението в момента."

Венсан Компани най-вероятно ще се завърне в отбора, след като пропусна първите два двубоя заради контузията, която получи в контролата с Португалия на 2 юни.

Тримата, които са застрашени от наказание са Кевин де Брюин, Ян Вертонген и Томас Муние. "Това, което има значение е да помислим за нашите наказания. Би било много рисковано и истински хазарт да пуснем в игра някой от играчите, които имат жълт картон, срещу Англия, защото не искаме да имаме наказани за елиминациите."