Капитанът на националния отбор на Сърбия по футбол Бранислав Иванович заяви, че в група D на Световните квалификации няма фаворит и силите са доста изравнени. Снощи сърбите измъкнаха равенство 1:1 при гостуването на Уелс, след като пет минути преди края на редовното време Александър Митрович изравни.

Сърбия е на 2-о място в потока с 8 точки след четири мача, на две от лидера Република Ирландия. Улес следва с 6, а Австрия е с 4.

Четири от следващите 6 мача на ирландците са като домакини, но Иванович смята, че отборът на Мартин О'Нийл е по-опасен като гост.

"Много е трудно да се каже, че някой е фаворит в нашата група. Да, ирландците играха добре в Австрия, но аз мисля, че те са по-опасни като гости, защото правят много добри контраатаки.

"Ситуацията в нашата група може да се промени много бързо и до края битките може да бъдат много интересни. Завършихме 1:1 като гости на Уелс и това е много добър резултат, защото е първата от големите мачове в тази група. За нас е важно да останем на 1-о или 2-о място, а квалификациите ще се решат през 2017-а година, обяснява защитникът на Челси.

Сърбия ще посрещне Грузия през март, а страната не се е класирала за голям форум от 2010-а година, когато отпадна в гурповата фаза на Световно първенство с една победа и две загуби. /БТА