Германският колос Байерн Мюнхен е категорична доминантна в Бундеслигата, като баварците са в серия от шест поредни Салатиери в германския шампионат.

Това се счита за нещо нормално, след като мюнхенци са един от най-големите отбори в световен мащаб, но след изиграването на първия полуфинал на Мондиал 2018 стана факт още една любопитна нотка.

Баварският гранд не пропуска да има футболист на финал на Световно първенство от 1982 година. Оттогава досега са минали девет шампионата, а идната неделя ще се изиграе последната среща на десетата надпревара.

Белгия преклони глава пред Франция в първия полуфинал на Мондиал 2018, след като „петлите” надвиха белгийците с 1:0 след гол на Самюел Юмтити. Именно в състава на французите е поредният футболист на мюнхенци, който е част от единия финалист – Корентен Толисо.

GONG.BG ще Ви предостави всичките играчи, които са защитавали червената фланелка от 1982 година досега за Байерн Мюнхен и са били част от отбори от финала.

1982 – Паул Брайтнер, Волфганг Дремиер, Карл-Хайнц Румениге

1986 – Норберт Едер, Лотар Матеус, Клаус Аугенталер

1990 – Щефан Ройтер, Юрген Колер, Клаус Аугенталер, Раймонд Ауман, Ханс Пфлюгер, Олаф Тон

1994 – Жоржиньо

1998 – Бикшенте Лизаразу

2002 – Оливер Кан, Томас Линке, Карстен Янкер, Йенс Йеремис

2006 – Уили Саньол

2010 – Марк ван Бомел, Ариен Робен

2014 – Мануел Нойер, Бастиан Швайнщайгер, Томас Мюлер, Филип Лаам, Тони Кроос, Марио Гьотце, Жером Боатенг

2018 – Корентен Толисо

Италианският гранд Интер Милано също има шанс да произведе за десети пореден път представител на финалния мач на Мондиал, но това минава през задължителен успех на Хърватия срещу Англия във втория полуфинал на Световното първенство.