Отборът на Сърбия остана едноличен лидер в група D на световните квалификации за Мондиал 2018 и остана непобеден след четвъртия си успех.

Сърбите победиха Молдова с 3:0 и вече са с 15 точки от 4 победи и 3 равенства до момента. На втора позиция във временното класиране е Ирландия /Ейре/, чийто тим направи хикс 1:1 като гост на Грузия. Ирландците са с 13 точки от 3 победи и вече 4 хикса.

Следват Уелс и Австрия с по 8 точки. Тимът на Грузия е пети с 4 точки от 4 хикса и 3 поражения, а молдовците са последни с 2 точки. Те нямат победа до момента в групата и записаха 2 хикса и вече 5 загуби.

Сърбия доминираше в двубоя срещу Молдова и нямаше никакви проблеми да постигне четвъртия си успех в групата. За успеха с 3:0 над молдовците се разписаха Гачинович, Коларов и Митрович съответно в 20, 30 и 81-ата минути.

Още в 5-ата минута Мият Гачинович пробва мерника си, а в три минтуи по-късно и Немяна Гудел бе близо до целта. Натискът на домакините продължи и с добра атака на Александър Митрович в 12-ата минута.

Малко по-късно обаче превъзходството на Сърбия даде резултат и Мият Гачинович реализира за 1:0 след като получи от Филип Костич.

След гола сърбите имаша още възможности до почивката като в 26-ата минута Митрович бе хванат в засада. В 30-ата все пак домакините стигнаха до второ попадение. Гачинович намери Александър Коларов, който порази вратата на Молдова за 2:0. Три по-късно Александър Митрович удари и греда, а почивката дойде при два гола аванс за Сърбия.

Домакините пропуснаха още възможности през второто полувреме, въпреки че и стражът на Сърбия Предраг Райкович имаше работа, като в 54-ата отрази опасен удар към вратата си. По-късно Митрович и Иванович завършиха неточно атаки за сърбите, а в 72-ата и влезлият като резерва Адем Ляич пропиля шанс за попадение.

Александър Митрович се разписа в 81-ата минута за 3:0 след удобен пас от Филип Костич. Гостите опитаха на няколко пъти да застрашат вратата на Райкович, но безуспешно.

В другия двубой от група D Грузия и Република Ирландия /Ейре/ направиха равенство 1:1. Двата тима изиграха интересен мач като домакините имаха инициативата, но и ирландците можеха да се поздравят с успеха. Головете вкараха за Ирландия - Дъфи в 4-ата минута, а за Грузия - Казаишвили в 34-ата.

Гостите стартираха добре с ранен гол още в 4-ата минута на мача, когато Шейн Дъфи бе намерен отлично от Сайръс Кристи и откри резултата за 1:0 за Ирландия, възползвайки се от грешка на грузинския вратар.

Футболистите на Грузия опитаха да реагират бързо и в 15-ата минута Гиорги Квилитая стигна до добра възможност, но пропусна.

Джеймс Маклийн от гостите също бе близо до попълнение в 20-ата минута, а само една по-късно и Джамбул Джигаури не успя да се разпише за домакините. Шейн Лонг на свой ред пропиля шанс за Ирландия в 31-ата минута.

Три по-късно обаче, в 34-ата Валери Казаишвили възстанови равенството за 1:1. В края на полувремето Шейн Дъфи можеше отново да даде аванс на гостите, но не сполучи.

След почивката Жано Ананидзе пропусна възможност за домакините, последван от Джигаури в 64-ата минута.

Преди това Хари Артър пропиля шанс за Ейре, както и Шейн Лонг в 69-ата минута на двубоя. Грузинците владееха повече и опитваха да застрашат вратата на съперника, както бе в 75-ата минута при удар на Гиорги Квилитая.

Последваха два пропуска на Джеймс Маклийн в 79-ата и 86-ата минути за ирландците.

В добавеното време на мача Ейдън Макгрейди също не успя да порази вратата на грузинците и така двата състава взеха само по точка от седмия си мач в група D.