Португалия спечели група А в турнира за Купата на Конфедерациите в Русия, след като се наложи убедително над Нова Зеландия с 4:0.

Капитанът на португалците Кристиано Роналдо успя да се разпише, а с това стана и футболистът с най-много голове в официални мачове на националните отбори в европейската история - 60.

Роналдо има и гол или асистенция във всеки един от последните 9 мача на Португалия. През 2017-та той има 33 мача, 33 гола и 7 асистенции за Реал Мадрид и Португалия общо.

Именно Роналдо откри в 32-та минута от дузпа, след като седем по-рано бе нацелил греда. Суперзвездата се разписа от бялата точка, след като Томас Дойл направи нарушение в пеналта.

В 37-та минута Португалия вече водеше с 2:0, след отлична бърза комбинация и завършващ удар на Бернардо Силва.

Неприятното от мача за португалците бе жълтият картон на Пепе през второто полувреме, заради който защитникът ще пропусне полуфинала.

Най-опасният играч на Нова Зеландия бе Крис Ууд, който имаше възможности през първото и второто полувреме, но без успех.

Другите два гола паднаха чак в последните 10 минути от двубоя.

Андре Силва реализира 8-я си гол в 11 изиграни мача за първия тим Португалия, в 80-та минута. Младокът отбеляза красиво попадение след като Стефан Маринович не реагира по никакъв начин.

Нани пък излезе на осмо място в ранглистата на Португалия при голмайсторите, след като оформи крайното 4:0 в първата минута от добавеното време.