Треньорът на Иран Карлос Кейрош заяви, че Кристиано Роналдо е заслужавал червен картон в двубоя от група В на Световното първенство по футбол. Мачът завърши при 1:1 и така Португалия се класира напред, а Иран отпадна.

В 83-ата минута се наложи използването на системата ВАР заради удар с ръка на Роналдо срещу ирански национал, като звездата на Португалия се размина само с жълт картон.

"Не искам да говоря много, защото става дума за родината ми. Знам, че бих предизвикал война срещу себе си", заяви Кейрош.

"Няма проблем, свикнал съм да бъда един срещу всички. Нямам проблем с това. Но истината е, че спираш играта заради ВАР и има удар с лакът. Това значи червен картон. В правилото не се казва, че има значение дали това е Меси или Роналдо...", коментира селекционерът на Иран и продължи:

"Това е червен картон. Не става дума за съдията, а за отношение, смелост и характер. Отсъжданията трябва да са еднакви за всички. Това е моето мнение. Г-н Инфантино и ФИФА, всички се съгласиха, че ВАР не върви добре. Има много оплаквания, това е истината."