Катар победи Русия с 2:1 в Доха в приятелска футболна среща между домакините на следващите две Световни първенства.

Румънският главен арбитър Кристиан Балай отсъди общо четири дузпи в двубоя. Гостите откриха разултата още в петата минута. Александър Самедов се разписа от 11-метров наказателен удар, отсъден за нарушение в пеналта срещу Дмитрий Комбаров. В 29-ата минута и домакините получиха дузпа за нарушение в наказателното поле на Роман Зобнин, но Ибрахим Маджид не уцели вратата от бялата точка.

Шест минути по-късно катарците получиха втора дузпа за фаул на вратаря Игор Акинфеев и този път Буалем Хухи изравни. Това беше 71-о попадение в мрежата на Акинфеев в 93-ия му мач с националната фланелка, с което той стана рекордьор по пропуснати голове в историята на Русия. Досега той делеше първото място в класацията със 70 допуснати попадения заедно с легендите Лев Яшин (от 91 срещи) и Ринат Дасаев (от 73 срещи).

През втората част стражът на гостите получи контузия и беше заменен принудително в 59-ата минута от Станислав Крицюк. В 72-ата минута резервата Карим Будяф направи 2:1 за Катар, след като засече в мрежата центриране от корнер на близката греда. Три минути преди края Русия също получи втора дузпа за фаул срещу Александър Кокорин в пеналта, но потърпевшият не успя да преодолее стража на домакините Саад Ал-Шееб.

Русия организира Мондиал 2018, а Катар е домакин на Мондиал 2022./БТА