Първи играч официално сложи край на кариерата си в националния отбор на Бразилия след погрома в последните мачове на тима на Световното. Това е вратарят Жулио Сезар, който в последните два двубоя на "селесао" инкасира 10 гола. 

Срещу Холандия в битката за бронзовите медали той изигра своя мач номер 86 с националната фланелка. Но по признанията му, повече няма да откликва, дори да има официална покана към него от селекционерския щаб. 

"Това беше със сигурност последното ми Световно първенство, а и последния ми мач с Бразилия. Да играя на Копа Америка догодина, без да имам като цел пред себе си да участвам на Мондиал 2018 ще бъде доста егоистично от моя страна."

"Време е други момчета да поемат щафетата. Бразилия има поне седем или осем вратари, които могат да се справят с тази задача и е време те да поемат отговорността. Аз бях до тук", сподели Жулио Сезар. 

Той беше възпят като герой в страната си след чудесата, които сътвори при дузпите срещу Чили на осминафиналите. Сега обаче никой не си спомня за това след десетте гола в мрежата му в последните два мача. 

"Това е наистина много тежък и жалък момент за бразилския футбол. Мисля, че трябва да забравим по най-бързия начин този турнир и да се успокоим някак. Време е да мислим за бъдещето", завърши вратарят.