Селекционерът на уругвайския национален отбор Оскар Табарес заяви днес, че победата над Англия е постигната и благодарение на вътрешната информация, която са му дали неговите играчи. Уругвай спечели с 2:1 срощи с две попадения на завърналия се след контузия Луис Суарес. Опитният треньор, който е наричан в родината си Маестро, добави, че нямало как да се справи със ситуацията без помощта на своите футболисти, които играят в английската Висша лига.

Табарес каза: "Ние имахме информация от уругвайските футболисти, които играят в Премиършип. Те говориха сами по между си как Англия ще играе, как Рос Баркли със сигурност ще влезе второто полувреме и с какви функции ще го натоварят. Да ви кажа- за нищо не сбъркаха", смее се треньорът на днешното възстановително занимание.

Авторът на двете попадения Суарес, както и защитникът Диего Лугано, играят на Острова и основно са дискутирали този въпрос.

Освен това те обърнали внимание и на проблемите в английската защита, като подчертали, че често двамата централни защитници забравят да спазват нужната дистанция при дълга топка от дълбочина и при центриранията от фланга.

"Англичаните имат някои слабости в защитата и аз знам, че футболистите си говориха за това в съблекалнята преди да излязат на тренировка", каза още Табарес и добави, че другите анализатори били бранителят на Ливърпул Себастиан Коатес и Диего Годин и Хосе Мария Хименес.

Така тримата футболисти от Висшата лига били привикани от треньора Табарес, който ги включил в определянето на тактиката.

Най-любопитното е, двата гола в английската врата бяха типично в техен стил: центриране на задна греда и дълго изритана топка от вратаря.