Селекционерът на Белгия Марк Вилмотс обяви, че тимът му ще направи всичко възможно да намери място на полуфиналите на Световното. За целта обаче трябва да бъде елиминиран един от фаворитите за титлата Аржентина. 

Мнозина питаха специалиста какви са плановете му да спре звездата на южноамериканците Лео Меси. Но според Вилмотс, не само нападателят на Барселона е заплаха за отбора му. 

"След като стигнахме до четвъртфиналите, ние сме длъжни да се опитаме да продължим", каза Вилмотс. "Сегашното поколение играчи  от белгийския национален отбор създават своя история и  демонстрират отличен потенциал."

"Мисля, че поставих високо  летвата за момчетата, но сега тя се повдигна още повече. Не  трябва да се спираме на постигнатото дотук. Наш съперник е отборът на Аржентина, а не Лионел Меси."

"Швейцария демонстрира отлично как трябва да се действа против  този съперник. Това беше отличен мач. В мача против САЩ ние  създадохме много положения, но Аржентина е отбор, който умее да  действа добре в защита. Ще видим какво може да направим. Имам  две идеи по този въпрос", сподели Вилмотс.