Селекционерът на Белгия Марк Вилмотс смята, че съвсем закономерно неговият тим се е класирал за четвъртфиналите на Мондиал 2014. В ранните часове на днешния ден „червените дяволи“ надиграха САЩ с 2:1 в изключително тежък двубой, който се реши след продължения.

Стражът на американците Тим Хауърд бе определен за Играч на мача, след като отрази над дузина чисти голови ситуации за белгийците.

„Имахме поне 15 положения за гол, така че продължаваме напред заслужено, макар че в края да беше много страшно“, каза Вилмотс.

„Играчите се бориха много здраво за класирането напред и хвърлиха много сили. Цяла Белгия може да празнува този четвъртфинал.“

Решаващо за изхода на мача се оказа включването на Ромелу Лукаку като резерва преди старта на продълженията. „Ромелу преминава през труден период и отнесе доста критики след последните си мачове. Аз обаче го подготвих добре за този мач. Такъв е животът на нападателя – хората те съдят по отбелязаните голове. Победата обаче не бе изкована от един играч, а от отбора“, завърши бившият национал на Белгия.