В тунела на „Естадио Минейрао“ в Бело Оризонте вчера е имало размяна на шамари и обиди между представители на Бразилия и Чили.

Инцидентите са станали на полувремето на осминафинала и след дузпите, извели драматично домакините на Мондиала до четвъртфинал.

Едната двойка замесени са бразилският нападател Фред и чилийският защитник Гари Медел.

Двамата са заснети от камерите още при прибирането в тунела на почивката да си разменят любезности с обиди и пляскане по врата на Медел от страна на бразилеца.

В катакомбите на стадиона пък пресаташето на Бразилската федерация Родриго Паива е влязъл в конфликт с чилийския нападател Маурисио Пиния. Според свидетели от чилийска страна, Пиния дори е бил ударен.

Според самия Паива пък „те започнаха“, визирайки чилийците. Пресаташето признава, че е имало спречкване, но твърди, че не е единственият участник в него. Павия смята, че не е имало физическа агресия, а само вербална.

В тунела има разположени камери, които са заснели инцидента и материалът вече е на разположение на ФИФА.

За напрежението между двата лагера на пресконференцията говори и селекционерът на „кариоките“ Сколари.

„Аз съм възпитан човек, но когато с мен не се държат по този начин, сменям плочата“, обясни той. Според него, е имало война между двете пейки по време на мача, като чилийците непрекъснато са протестирали срещу съдийски решения.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ НАЧАЛОТО НА ИНЦИДЕНТА ТУК