Бразилия елиминира Чили след изпълнение на дузпи в напечен мач. В южноамериканския сблъсък нямаше изявен фаворит на терена, но ако се гледа историята, беше ясно, че "селесао" ще е победител. 

Рекордьорът по спечелени световни титли вече за четвърти път елиминира чилийците в елиминационната фаза. И за трети път това се случва на осминафинал. 

Предишните да случая, в които Бразилия изхвърли този противник в първия кръг на елиминациите, бяха през 1998 г. и 2010 г. А първият въобще е може би и най-болезнен за чилийците. 

През 1962 г. те са домакини на Мондиала и са се устремили към световната титла. Но на полуфинала са спрени именно от бразилците, които после стават и първенци на планетата.

Така "селесао" стана единственият отбор, който е отстранявал четири пъти един и същи съперник на световни финали. А това ще бъде шестото поредно участие на бразилците на четвъртфинал на Мондиал. 

Така те стават едва вторият тим с подобна серия. Първият е Германия, но едва ли скоро ще видим подобряването на това постижение, тъй като Бундестима има 15 поредни четвъртфинала.