Уругвайският нападател Луис Суарес беше забъркан в инцидент с ухапване по време на мача от Световното първенство по футбол срещу Италия, но това съвсем не е първият, свързан с него. Ако бъде доказано като такова, това ще бъде третото ухапване в кариерата на Суарес, която претърпя сериозно сътресение и от един расистки скандал.

Суарес бе наказан с отнемане на права в рамките на седем мача през 2010 година, след като телевизионните репортажи доказаха, че той е ухапал съвсем умишлено халфа на ПСВ Айндховен - Отман Бакал. По това време нападателят имаше и условно наказание от един мач. Инцидентът пък му лепна звучен прякор - "Канибалът от Аякс".

Три години по-късно, през 2013, Суарес вече играеше в Ливърпул. Той беше наказан за десет мача от английското първенство, след като ухапа защитника Бранислав Иванович от Челси. Това беше едно от най-суровите наказания в историята на Висшата лига за провинение на терена. Според Дисциплинарната комисия към ФА обаче, обикновена санкция от три мача "е крайно недостатъчна".

Суарес беше обвинен за трети път за ухапване, след като заби зъбите си в рамото на Джорджо Киелини по време на двубоя между Уругвай и Италия на Мондиал 2014. Това беше и третият път, в който съдиите не успяват да видят инцидента в реално време. Това ще наложи преглеждане на ситуацията чрез видеоповторения.

През 2011 година Суарес беше наказан с лишаване от състезателни права за осем мача и глоба от 62 хиляди британски лири, след като обиди на расистка основа френския защитник на Манчестър Юнайтед - Патрис Евра. ФА твърди, че Суарес е нарекъл французина "негро" седем пъти в рамките на 90 минути. В следващия мач между двата отбора той отказа да се здрависа с Евра.