В последна среща от група D лидерът Коста Рика завърши 0:0 с Англия. Селекционерът на англичаните Рой Ходжсън направи девет промени в стартовата единадесеторка, но и това не помогна на състава му. Така в крайна сметка Коста Рика завърши на първо място в групата със 7 точки, а Англия е с 1 на последното място.

Костариканците нацелиха греда в 23-ата минута чрез Борхес. Англичаните не създадоха големи опасности пред вратата на Навас през тази първа част. Активната игра на костариканците през първото полувреме създаде няколко опасности пред вратата на Фостър, но той се намеси добре и не позволи да падне гол.



През втората част Ходжсън направи промени в състава с цел да търси победата. Стъридж бе близо до гол и в средата на второто полувреме, когато след двойно подаване с Уилшър се озова на стрелкова позиция, но ударът му премина на сантиметри покрай десния страничен стълб. На терена се появиха Джерард и Рууни, но и това не освежи достатъчно атаката на островитяните.

Вижте и снимки от срещата.

Малко преди това и Адам Лалана бе близо до гола, но не намери правилния завършек на добра английска атака. Рууни имаше възможност в 80-ата минута, когато с техничен удар затрудни вратаря на Коста Рика, който обаче изби в ъглов удар.

Така Англия завърши безславно участието си на световното първенство само с 1 точка, докато считаният за аутсайдер отбор на Коста Рика изненада фаворитите и продължава напред без загуба в групата.  

Вижте какво стана по време на двубоя.

Съставите на двата отбора:
Коста Рика: Навас, Диас, Милър, Гонзалес, Дуарте, Гамбоа, Бренес (60-Боланьос), Техеда, Борхес (78-Барантес), Руиз, Кемпбъл (65-Урена)

Англия: Бен Фостър, Джоунс, Смолинг, Кейхил, Шоу, Лампард, Уилшър (73-Джерард), Милнър (77-Рууни), Баркли, Лалана (63-Стърлинг), Стъридж