Колумбия продължи доброто си представяне и записа трета победа в последните си четири мача от квалификациите за Мондиал 2014 в Зона Южна Америка след труден успех с 3:1 като гост на Чили.

Домакините поведоха за радост на зрителите на стадион Монументал в Сантяго със страхотен гол на Матиас Фернандес от 30 метра в 42-ата минута, въпреки че малко преди това неговият съотборник Гари Медел бе получил червен картон и оставил чилийците с човек по-малко още в 36-ата минута.

Колумбия изравни чрез Джеймс Родригес в 59-ата, който също бе точен от около 30 метра, но не от игра, а след превъзходно изпълнение на пряк свободен удар.

Звездата на гостите Радамел Фалкао направи обрата пълен с точен удар в 74-ата минута. Това попадение обърка състава на Чили и само три минути по-късно домакините допуснаха нов гол, като този път точен бе Теофил Гутиерес.

Шест минути преди края численото равенството на терена бе възстановено след червен картон на Абел Агилар от Колумбия.

С тази победа колумбийците се изкачиха на второ място в класирането в Южна Америка, на само точка зад лидера Аржентина. За Мондиал 2014 директно се класират първите четири отбора в групата, а Чили е на пета позиция, която праща на междуконтинентален плейоф.