Гърците все още вярват, че могат да прескочат групата си на Световното първенство. Такова мнение поне изрази селекционерът на южните ни съседи Фернандо Сантош след нулевото равенство с Япония. 

"Елините" играха повее от едно полувреме с човек по-малко и според специалиста, ако тимът му е бил в пълен състав, е щял да спечели. Точно това дава надеждата му, че класирането напред е възможно. 

За целта обаче гърците трябва да победят в последния си мач Кот д'Ивоар и да се надяват Колумбия да не загуби от Япония в последния кръг от груповата фаза в надпреварата. 

"Ние можехме да  спечелим мача, ако не беше червеният картон. Япония доминираше  през второто полувреме, владееше повече топката, но ние се  защитавахме добре."

"Второто място в групата все още не е ясно.  Ние обаче сме зависими от другите резултати, а Кот Д'Ивоар са в  по-добра позиция.  Аз все още вярвам, че ще преминем групата."

"Условия са ясни - Колумбия трябва да победи Япония, а ние Кот Д'Ивоар. Просто  нямаме друг избор освен да спечелим. В тима на Кот д'Ивоар много футболисти играят в силни  европейски клубове."

"Отборът е силен физически. Но също така и  моите момчета притежават силни качества и няма да се предадат.  Ще покажем нашата страст, смелост, храброст и смелост", заяви Сантош.