Япония и Гърция завършиха 0:0 в един от най-скучните мачове на Световното първенство до този момент.

Азиатците играха повече от едно полувреме в числен аванс, но въпреки това не успяха да намерят пътя към вратата на Oрестис Карнезис. Хиксът пък намали до минимум шансовете на двата отбора за продължаване в елиминациите.

"Самураите" бяха по-активният отбор през целия мач, но атаките им не водеха до сериозни голови опасности пред вратата на гърците, които в същото време се отбраняваха добре и на няколко пъти отправиха опасни шутове на контра атака. Гол обаче така и не падна. Така двата отбора имат по една точка, докато Колумбия е с 6, а Кот д'Ивоар с 3. В последните мачове в групата Япония среща Колумбия, а Гърция ще играе с Кот д'Ивоар като двата тима ще трябва да постигнат победи, за да могат да се класират.

От самото начало на двубоя, Япония пое контрола върху топката и много по-често от своя съперник опитваше да организира атаки. Това обаче не се получаваше, докато Гърция, макар и по-рядко, създаваше по-интересните ситуации.

В края на първото полувреме "елините" останаха с човек по-малко заради глупост на Костас Кацуранис. Ветеранът, който по-рано бе получил жълт картон, фаулира грубо Хасебе в наглед безопасна ситуация и заслужено получи втори жълт картон, заради което остави съотборниците си с човек по-малко.

Фернандо Сантош реагира като пусна в игра Йоргос Карагунис на мястото на Йоанис Ферфацидис. Малко преди това пък на терена се появи и Теофанис Гекас, който замени контузения Костас Митроглу.

От началото на второто полувреме играта продължи да бъде подобна на тази от първата част - сериозно териториално превъзходство за азиатския тим, но безрезултатно. В същото време гърците сякаш заиграха дори по-добре, а Кавашима на няколко пъти трябваше да се се намесва.

В последните 15 минути на мача Япония се втурна в търсене на гола, но не стигна до нищо повече от няколко разбърквания в наказателното поле на съперника. Така мачът завърши без попадения, а Япония и Гърция ще трябва да се надяват на победи в последните си мачове, за да имат шанс за участие на осминафинал.

Ето и съставите на двата отбора: Кавашима - Нагатомо, Коно, Юшида, Учида - Хасебе (46' Ендо), Ямагучи - Окубо, Хонда, Оказаки - Осако (57' Кагава)

Гърция: Карнезис - Холебас, Папастатопулос, Манолас, Торосидис - Катцуранис, Маниатис, Коне (81' Салпингидис) - Фетфацидис (42ю Карагунис), Самарас, Митроглу (35' Гекас)