Германският национал Томас Мюлер стартира страхотно участието си на Световното първенство в Бразилия със своя национален отбор. Мюлер отбеляза три гола на Португалия и вече поведе в реализаторската листа. 24-годишният немец даде интервю, в което споделя интересни факти за философията си за футбола и разкрива интересни лични подробности, включително че съпругата му го харесва, когато е гладко избръснат. 

Томас Мюлер е едно от международните лица на една от най-популярните марки за мъжка козметика Жилет за Мондиала. Марката стартира и новата кампания "Стоманена издръжливост". Тя разкрива ненадминатата страст и психическа издръжливост, които фенове и спортисти показват в борбата на техния отбор към победата, както и цветовете на техните държави. 

- Помниш ли първото си бръснене?
- Разбира се, да се обръснеш за първи път със сигурност е нещо специално за всеки мъж. Момчетата винаги искат да гледат бащите си докато се бръснат. Естествено аз не съм имал кой знае каква брада гогава, но бях горд с първото си бръснене.  

- Колко важна е за теб самобръсначката?
- Перфектната самобръсначка е много важна за мен. Искам да бъда гладко обръснат и то бързо. Не искам да минавам през едно и също място няколко пъти. Точно затова самобръсначките на Жилет са перфектни за мен. 

- Колко важен е външният ти вид за теб?
- Жена ми винаги казва, че съм по-хубав, когато съм обръснат. Понякога мъжете са мързеливи, когато стане дума за бръснене и определено им личи, когато няколко дни не са се бръснали. За мен гладкото бръснене е от съществено значение, защото просто изглеждам добре, когато съм се обръснал. 

- Двама големи спортисти Тайгър Уудс и Роджър Федерер са лица на марката. Що се отнася до спорта имаш ли нещо, което да те свързва с тях?
- Преди играх тенис, но се контузих преди няколко години. От тогава не мога да сервирам добре и предпочитам да играя голф. Голфът може да е доста тежък спорт. За мен е чест да ме споменават в едно изречение редом до такива велики атлети като Роджър Федер и Тайгър Уудс. 

- Кой ти помогна да изградиш самочувствието и увереността си?
- Семейната среда е много успокояваща за мен. Баща ми винаги запазва спокойствие. Тази стабилност помага в решаващи ситуации, както на терена, така и извън него. Освен това ми дава самочувствие и сила. 

- Когато погледнеш към феновете по време на мач и всички носят вашите цветове, какво е усещането? Как се отразява тази подкрепа?
- Играта върви по-леко. Винаги е по-лесно, когато феновете откликват. Това прави нещата по-лесни за нас. Подкрепата е много важна, когато си притиснат и когато трябва да се върнеш в играта. В такива ситуации това те мотивира и разбираш, че хората са на твоя страна. Феновете те подтикват: Хайде, събери се и дай всичко от себе си." 

- Ще се отнася до дузпите, как се готвиш за това? Как се справяш с напрежението?
-  Когато мисля за възможността за дузпа преди мача, се чувствам малко нервен и стомахът ме стяга. Но всеки път, когато дойде моментът, аз съм тотално концентриран. Винаги е едно и също за мен - просто съм амбициран да отбележа гол. Не съм нервен, а оставам концентриран и сигурен. 

- Какво очакваш от 2014-а година като цяло?
- Световното е грандиозно събитие. В последните няколко години бяхме близо до титлата, но целта ни сега е да стигнем до крайни успех, да направим следващата стъпка. Останалите държави обаче имат същата цел.  

- Кой мач би искал да гледаш като фен?
-  Разбира се, няма да пропусна Бразилия, Аржентина, Италия, Англия или Холандия срещу Германия. Също така Испания ще е интересна за наблюдаване. Но има още много  мачове, които ще са интригуващи. 

- Като футболист, който играе интуитивно, как намираш бързо различни решения?
- Винаги е предимство да можеш да реагираш бързо в дадена ситуация.  Разбира се, аз използвам този момент на изненада срещу моите опоненти.