Германия се подигра с Португалия, и се наложи с 4:0 в един от най-очакваните сблъсъци на Мондиал 2014.

Звездата на иберийците Кристиано Роналдо не успя с нищо да се изяви в двубоя, от група G, на “Арена Фонте Нова” в Салвадор.

Германия мачкаше от първата до последната минута на мача, и можеше да вземе дори по-убедителна победа. Това пък бе най-тежката загуба на Португалия на Световно първенство.

Томас Мюлер се отчете с хеттрик, като първото му попадение падна от дузпа. Между неговите голове вкара и Матс Хумелс. 24-годишният Мюлер вече има осем гола на Световни първенства, и вече започнаха да спрягат и неговото име за подобряване на рекорда от 15 на Роналдо.

Томас Мюлер вкара и първия хеттрик на настоящото Световно първенство, и общо 49-тият в историята на футболните финали на планетата.

За да допълни ужаса на Португалия, Пепе отново се "изяви" в свой стил, посегна на Мюлер, и още през първото полувреме бе изгонен с директен червен картон. 

На всичко отгоре, Пауло Бенто трябваше да направи и две принудителни смени, заради контузии на Уго Алмейда и Фабио Коентрао.

Матс Хумелс също напусна терена с проблем, но не е ясно дали ще може да играе в следващия мач на тима.

В следващия кръг от група G, Португалия играе със САЩ, а Германия – с Гана.

КОМЕНТИРАЙ МАЧА ГЕРМАНИЯ - ПОРТУГАЛИЯ ТУК!

Германия разби Португалия

източник: Gulliver/Getty Images

Тони Кроос и Сами Кедира попълниха мястото на контузения Бастиан Швайнщайгер в центъра на терена, но се справиха почти перфектно.

Още в осмата минута Кедира пропусна да се възползва от грешка на Руи Патрисио, като вратарят бе оставил мрежата си напълно празна.

В 10-та минута Марио Гьотце бе фаулиран в наказателното поле от Перейра, и сръбският арбитър не се поколеба да отсъди дузпа.

Томас Мюлер стреля отлично от бялата точка - в долния десен ъгъл на Патрисио.

Дузпата на Мюлер срещу Португалия бе и първата дузпа, която Германия бележи в редовното време на мач от Световни финали от 1994-та година насам. Тогава Лотар Матеус се разписа... срещу България!

В 28-та минута Уго Алмейда получи травма в бедрото, и бе принуден да напусне. Гьотце пропусна нов шанс да удвои в 31-та минута, но веднага след това, в 32-та, след центриране от корнер на Кроос, Матс Хумелс с глава надскочи Пепе, и с глава реализира за 2:0.

Всичко за Португалия на практика приключи още в 37-та минута, когато  Пепе извърши груб фаул срещу Мюлер, но след като последният падна, защитникът на Португалия отиде при него и си допря главата в неговата, което му донесе изгонването.

От 2002-ра година насам, Португалия вече има шест червени картона, в 15 мача - два пъти повече от всеки друг участник на Мондиал.

Томас Мюлер направи 3:0 в добавеното време на първото полувреме. Бруно Алвеш не успя да изчисти едно центриране в наказателното поле, Мюлер овладя и стреля покрай Патрисио с левия крак.

Нов шокиращ пропуск за Германия дойде в 53-та минута - Йозил отляво матира защитата, стреля, Патрисио изби, но топката стигна до Мюлер, който обаче прати топката над напречната греда.

Кристиано Роналдо продължаваше да е безсилен, и единствената му изява бяха два преки свободни удара в последните 30 минути от срещата.

Германия разби Португалия

източник: Gulliver/Getty Images

Принудително терена напуснаха Коентрао и Хумелс, в минутите в средата на второто полувреме.

Португалците претендираха за дузпа в 76-та минута, но сръбският рефер бе категоричен, че няма такава. Едер бе повален в пеналта, но нямаше сигнал.

Томас Мюлер оформи своя хеттрик в 78-та минута, а след това бе заменен, за да обере овациите. Разбъркване в наказателното поле на Португалия, Руи Патрисио не отрази добре едно центриране, и топката попадна на крака на Мюлер, който от три-четири метра намери с лекота мрежата.

Роналдо изпълни страхотно прекия свободен удар, който му предоставиха, във втората минута от продължението на редовните 90, но Мануел Нойер бе още по-добър и спаси, а това бе всичко в срещата.

КАК СЕ РАЗВИ МАЧЪТ МИНУТА ПО МИНУТА!