Световният рекордьор по спасявания в един мач на Световно първенство Тим Хауърд не се чувства герой за страната си. В мача с Белгия на осминафиналите той отрази невероятните 16 удара към вратата си, но в крайна сметка САЩ отпадна след загуба с 1:2. 

Всички специалисти се изказаха ласкаво за представянето му, но стражът на Евертън не се чувства герой ни най-малко, а признава, че още му горчи от поражението срещу "червените дяволи". 

"Никоя от тези похвали не ми влияе по един или друг начин. Все пак, когато съм си избирал кариерата, съм бил наясно, че ще трябва да правя това, което правя - да подлагам тялото си срещу летящите топки."

"И да бях спасил 20 удара към себе си, нямаше да ме интересува, ако пак бяхме отпаднали. Предпочитам да не бях отразил нищо, но да продължим напред. Признавам, че още ми горчи от отпадането."

"Мечтаехме, но мечтата ни беше разбита по средата на турнира. Все пак излязохме от една истинска група на смъртта и се изправихме срещу много силен съперник впоследствие. Шапки долу пред момчетата за начина, по който се представихме", сподели Хауърд.