Вратарят Тим Хауърд е новият герой на американския футбол. След геройските му намеси в мача с Белгия и отразените рекордни 16 удара в един мач, медиите в страната се надпреварват да пускат интересни материали за него. 

Една от тях дори е намерила годишника на випуска му, когато е завършил гимназия. И изважда цитата от него, който е вдъхновил Хауърд. А именно: "Ще е нужна нация от милиони, за да ме спре". 

Това е преработено заглавието на албума от 1988 г. на известната група "Пъблик енеми", на която явно младият бъдещ вратар е бил фен и се е вдъхновявал от нея. И в САЩ отчитат, че е изпълнил обещанието си в годишника. 

Населението на Белгия е 11 млн. души, а цели 93 минути стражът храбро отбиваше всички набези на "червените дяволи" към него. И въпреки че капитулира на два пъти и в крайна сметка тимът му отпадна на осминафинал, той се превърна в герой за всички в родината си. 

Някои зевзеци дори промениха информацията в Уикипедия за Националния съвет по отбраната на САЩ и сложиха Хауърд като негов председател и негова снимка на страницата на държавната институция в глобалната енциклопедия.