Капитанът на бразилския национален отбор Тиаго Силва обяви, че тимът му е бил ощетен от реферите срещу Мексико (0:0), тъй като арбитрите са били наплашени от критиките в медиите, заради дузпата в първия мач на Мондиала.

Според Силва, ако не е имало подобни полемики, заслужено Бразилия е щяла да получи правото да изпълни наказателен удар срещу Мексико.

"Първият въпрос, след предишния мач, бе за съдията. Днес, този въпрос дойде чак след 10 други. Срещу Хърватия всеки говореше за дузпата, а днес, видях дузпа срещу Марсело," заяви Тиаго Силва.

"Не обичам да говоря за тези неща. Но е добре, че вие го правите, защото ако се замислиш, е явно, че случилото се сега, е нещо като наказание заради дузпата срещу Фред. Нямам съмнения. Ако не се бе обсъждало това толкова дълго, съм убеден, че щяхме да получим дузпа днес," категоричен бе защитникът.

"Мисля, че днес играхме по-добре, отколкото срещу Хърватия. Подобряваме се във всяко едно отношение. Направихме важна крачка. Важно е да се разбере, че отборът минава през тежък момент, и всеки се опитва да помага. Това се случи сега," завърши Тиаго Силва.