Феновете на Бразилия и журналистите не трябва да забравят за това, че ние футболистите също желаем силно да спечелим титлата на Мондиала, заяви капитанът на Селесао Тиаго Силва.

Бразилия е с четири точки след победа над Хърватия и равенство с Мексико и продължава да се бори за място в плейофите. Точка срещу отпадналия вече Камерун ще бъде достатъчна на домакините за място в 1/8 финалите.

"Относно критиките от страна на журналистите и феновете - на нас също не ни харесва винаги играта ни. Недоволни са не само запалянковците и медиите. Например, в първия мач срещу Хърватия аз бях недоволен от начина, по който играхме, как изпълнявахме треньорските указания, но победихме. Във втория мач имаше прогрес, но не ни се удаде да победим. Разберете, ние искаме да влезем в следващия кръг не по-малко от нашите фенове", каза Силва. Той допълни, че бразилските играчи почти не обръщат внимание на натиска върху тях, тъй като добре осъзнават своята отговорност пред феновете и цялата страна.

"Натискът е част от футбола. Ако не си готов за това, сменяй професията си", заключи Силва. Той призова привържениците на тима да подкрепят отбора в последния му мач от груповия етап.

"Феновете означават много за нас и понякога играта ни зависи от тях. Още веднъж ги моля да ни подкрепят силно в мача срещу Камерун. Спомнете си първия ни мач с Хърватия. Когато допуснахме първия гол, вместо да ни освиркат, те ни подкрепяха и в крайна сметка стигнахме до победата", допълни бранителят. /БГНЕС