Българската легенда Христо Стоичков не спести заслужени критики на бразилския национален отбор след тоталното фиаско на домакинския Мондиал. "Селесао", считани от мнозина за фаворит за титлата, завърши на четвърто място. 

Но това стана след две тежки загуби в последните два двубоя от Германия и Холандия, в които момчетата на Луис Фелипе Сколари инкасираха 10 попадения. Това накара Камата да ги нахока здраво. 

"Този отбор на Бразилия е най-слабият, който някога съм гледал по терените. Те нямат нищо общо с великите тимове на Карлос Алберто Перейра, дори и предишния състав на Сколари. Мисля, че треньорът е виновен за това представяне", сподели Стоичков пред перуанско издание. 

В момента българската звезда е в Бразилия с мексикански телевизионен канал, за който коментира двубоите от Световното. Ангажиментът му започна още през декември миналата година. 

Откакто е в Южна Америка Стоичков е непрестанно търсен за коментари от всички журналисти на континента и не спестява критики за никого, дори и за любимата си Барселона.