Българската футболна легенда Христо Стоичков заяви, че очаква Лионел Меси да вдигне световната титла след финала между Аржентина и Германия на „Маракана“.

„Меси без никакво съмнение е най-добрият футболист в света. Той е спечелил толкова много отличия, колкото никой друг футболист. В неделя очаквам да вдигне и световната титла в ръцете си“, коментира Стоичков пред „ЕФЕ“.

„Не смятам, че Меси е под напрежение. Много добре го познавам. Той пристигна в Барселона на 12-13 години. Той е закърмен от малък с този манталитет на победител и никога не е под напрежение“, добави Камата.

„Най-важното нещо на Световно първенство са резултатите, а не начинът на игра. На Мондиала има седем мача и всеки един отбор има за цел да ги спечели. Това е нещо различно. Много по-важни са резултатите, отколкото играта“, продължи българската футболна легенда.

„Германия е един отбор с много ясни идеи на терена. В един финален мач обаче нищо не се знае. За 90 минути може да се случи всичко.“

„Най-голямото разочарование за хората в Бразилия е, че Блатер хвърли 200 милиона за построяването на тези стадиони, а след Мондиала не се знае какво ще се прави с тях. Хората са на улиците и протестират. Това е тяхно право, защото не са доволни от управлението на страната.“

„Дилма Русеф няма вина. Вината е на предишния президент Лула да Силва, който е подписал тези договори Бразилия да приеме Световното първенство и Олимпийските игри“, каза още Христо Стоичков.