Бразилските митничари са конфискували 40 килограма дъвчащи карамелизирани бонбони “Долче де лече” от делегацията на национания отбор на Уругвай, съобщават британските таблоиди. По данни на хора от митническото бюро на Летището на Бело Оризонте, сладките изделия са били част от багажа на уругвайците, но властите не приемат това като извинение.

По законите на страната-домакин за вноса на захарни продукти, които са претърпели термична обработка- в това число влизат и карамелизираните бонбони, е необходима специална документация. Това изискване обаче не е било известно на уругвайските футболни ръководители. Бонбоните обаче няма да им бъдат предадени преди края на Световните финали и те ще си ги вземат на заминаване за родината, като съхраняването им е в хладилна камера. 

Няма яснота или обяснение от уругвайската делегация защо са носили толкова много сладки изделия, както и дали е част от терапията на лекаря. 

Уругвай стартира с поражение 1:3 от Коста Рика на Световното първенство в група D. Втората им среща е на 19-и юни срещу отбора на Англия, която може да се окаже решаваща за по-нататъшната им съдба.