Капитанът на Англия Стивън Джерард не скри, че е бил изненадан от поражението на Уругвай от Коста Рика (1:3) на старта в група D на Световното първенство в Бразилия.

„Трите лъва” от своя страна също не почнаха по най-добрия начин, след като паднаха от Италия с 1:2, което превръща двубоя им с Уругвай в ключов за по-нататъшната развръзка в групата. Джерард ще се изправи срещу своя съотборник в Ливърпул Луис Суарес на 19 юни от 22 часа, като лидерът на англичаните се закани неговият тим да създаде сериозни неприятности на противника.

„Бях шокиран от резултата в другия мач. Очаквах Уругвай да победи Коста Рика”, каза Джерард. „Те имат много силна атака, но както видяхме в събота, не са непреодолим съперник.”

„Допускат голове и ако атакуваме така, както го правехме срещу Италия, ще им причиним големи, големи проблеми. За целта трябва да върнем лентата и да видим кое се получи и кое – не в предишния мач. Допуснахме два гола срещу Италия. Те ни създадоха проблеми отляво доста пъти и трябва да отработим този детайл.”

„Длъжни сме да се съберем и да отвърнем. Предстоят ни два големи мача и ако вземем 6 точки от тях, ще продължим напред”, допълни халфът на Англия.