Селекционерът на Бразилия Луиш Фелипе Сколари обяви Англия за „завършен отбор“ след равенството 2:2 между двата отбора в контрола, играна на „Маракана“.

„Бяхме великолепни през първото полувреме по отношение на позициониране, но през второто полувреме направихме единственото нещо, което не харесвам – давахме им прекалено много пространство“, заяви Сколари.

„Позволихме на Англия да доминира, да играят тяхната игра и да вкарват голове. Феновете очакваха от нас да победим. Те искаха голове, те искаха това, те искаха онова, но те не осъзнават колко трудно е да се играе срещу Англия. Те имат много опитни играчи и вече са завършен отбор.“

Отборът на Сколари продължава своята подготовка за Купата на Конфедерациите с мач срещу Франция в неделя, а според португалеца на терена тогава може да се появи подобен състав.

„Някои неща ще трябва да бъдат отработени. Оскар например тъкмо изигра своя 71-и мач за сезона, така че ще вземем някои решения през седмицата.“

„Фред тъкмо се завръща от контузия, както и Луис Густаво, който пристигна в петък, така че ще се нуждае от повече време за адаптация“, допълни Сколари.