Защитникът на Швейцария Стив фон Берген отпадна от сметките на селекционера Отмар Хицфелд до края на Световното първенство. 

Ударен по време на мача от Оливеи Жиру, Фон Берген беше откаран в болницата с леко мозъчно сътресение.

В болницата на град Салвадор му беше поставена и диагнозата фрактура на лявата орбитална кост, придържаща окото, което означава, че участието му в следващи мачове на отбора е невъзможно, коментира вестник Блик, позовавайки се на източник от Швейцарския футболен съюз.

31-годишният бранител ще се прибере възможно най-скоро в родината си, където ще се подложи на операция и ще му бъде назначено лечение и терапия. Той ще бъде придружен в следващите дни от доктор Роланд Гросен, един от двамата лекари на националния отбор на страната. 

Бащата на Фон Берген - Жан, е бил на стадиона като част от агитката на отбора и напуска трибуните при инцидента.

"Много лош момент за Стив и за отбора. Най-важното е, че окото му не е увредено, заяви бащата на футболиста. 

Селекционерът на Швейцария Отмар Хицфелд вижда причина за тежката загуба и в този момент от мача. 

"Филип Сендерос влезе в мача на мястото на Фон Берген без никаква подготовка, без никаква загрявка. Изобщо черен ден за нас. Разбира се, това не е извинение, но разби цялата ни защитна линия", заяви наставникът.

Това е първо поражение за кръстоносците от 18 мача, но въпреки петте гола, те виждат положителното в ситуацията.

"Не показахме истинския си потенциал срещу Франция. Но имаме мач с Хондурас и всичко е в нашите ръце, ако искаме да се класираме напред", завърши опитният треньор на Швейцария.